Nisan Ayının Dört Dörtlük Kampanyası
Nisan Ayının Dört Dörtlük Kampanyası
Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kesme Halı Nedir?

18-01-2024 16:58
Kesme Halı Nedir?

Kapalı alanların ve iç mekanların ilk olması gereken parçalarından biri de halılar. Halılar başta evler olmak üzere ofisler, okullar, kreşler, oteller gibi birçok kapalı alanda tercih edilir. Halı kullanımı ortamın havasını değiştirir, sıcaklık katar, dekorasyona katkı sağlar ve sağlıklı bir ortamın olmasına da yardımcı olur. Halı tercihleri; ortamın büyüklüğüne, dekorasyonuna ve kullanım şartlarına dikkat edilerek yapılmalı. Aksi takdirde ortamda daha negatif görüntülerin oluşması gibi durumlar ortaya çıkabilir. 

Halı çeşitleri ve modelleri oldukça farklılık gösterebilir. Bu yüzden önceliğiniz kaliteli ve insan sağlığına uygun halılar olmalıyken, model ve dekora uygun olarak da seçimler yapılmalı. Kesme halılar, kullanıcılar arasında en çok tercih edilen halı çeşitlerinden biri. Kesme halılar, sundukları birçok avantaj ve kullanım kolaylıkları açısından da fazlaca tercih edilir.

Özellikle sık taşınan ve oldukça fazla adres değiştirmek zorunda kalanlar için de avantajlı olan kesme halılar, kullanıcıların kendi isteklerine uygun olan ölçülerde kesilen halılar olarak tanımlanabilir. Kesme halılar, uzun kullanım ömrü ve çeşitli özelliklerle öne çıkan tercih edilebilir halı türlerinden. İşte kesme halı özellikleri ve avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Kesme halılar, kullanıcıların istedikleri alanda belirledikleri ölçülere uygun olarak elde edilir.

  • Ortama tam uyum sağlar, büyük ya da küçük gelme gibi durumu olmaz.

  • Uzun ömürlü kullanıma sahip.

  • Dar koridorlar, holler ya da kreş gibi alanlarda boş kalan yerler için ideal olarak tercih edilir.

  • Taşınma gibi durumlarda kolay toplanabilir.

  • Kişiye özel üretilen ve kesilen halılarda iptal ve iade fabrika kaynaklı bir hatadan kaynaklı olmadığı sürece yapılmaz, bu yüzden istediğiniz alana uygun ebatları belirleyerek ve halıdan emin olarak sipariş vermenizi öneririz. Emin olmakta zorlanıyorsanız “Danışmanla canlı görüş” seçeneğini kullanarak istediğiniz halıları showroomdan görüntülü olarak sizlere detaylı gösterebiliriz.

Kesme halılar; akrilik, polyester iplik türlerine göre değişkenlik gösterebililir. Lidya serisi gibi bazı Gümüşsuyu modellerde kaymaz taban özelliğine sahip polyester halılarda mevcuttur. Kesme halı kullanımları, tercihe bağlı olarak her alanda kullanılabilir. Kimisi gerçekten dar olan ya da daha minimal olan iç mekanları tercih ederken kimileri de sadece dekoru tamamlaması sebebiyle tercih edebilir.

Kesme halı tercih ederken hem havalı hem kaliteli ve uzun ömürlü halılardan tercih etmek istiyorsanız, doğru adres Gümüşsuyu halı! Birbirinden farklı modelleri ve seçenekleri arasından dekorunuza uygun olan aradığınız kullanışlı kesme halı modellerine siz de sahip olabilirsiniz.

Kesme Halı Nerelerde Kullanılır?

Kesme halıların kullanımı için belirli bir şart olmasa da genel olarak tercih edildiği yerler; koridorlar, küçük yatak odaları , mutfak hatta oturma odası için bile tamamen kullanıcının istediği yerlere uygun olacak ebatlarla yapılabilir. Burada bilinmesi gereken; standart rulolardan kaynaklı ölçü halılarda enler, belirtilen uzunluklarda yapılır. Örneğin ; 80x000 100x000 120x000 160x000 200x000 gibi ebatlarda istediğiniz boy uzunluklarına göre tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesme halılar aslında yalnızca dar alanlar, koridorlar ve antreler için tercih edilmez. Daha büyük alanlar için de daha geniş kesme halı modellerini tercih edebilirsiniz.

Kesme halılar; ev, iş yeri, okul, otel gibi birçok alanda farklı ebatlarda tercih edilebilir. Evlerde balkon önleri, antreler ya da dar çocuk odalarında kullanılabilir. Bu sayede hem ortamın dekoru tamamlanmış olur hem ortamın daha sıcak ve kaliteli görünmesi sağlanır. Okullarda özellikle de kreşlerde hem çocukların zemin üzeri yerine pelüş bir halıda oynaması açısından hem sıcaklık sağlamak açısından kesme halılar en çok kullanılan halı çeşitlerinden. 

Otellerde kesme halı kullanımı ise özellikle odalar arası koridorlarda ya da odaların içerisindeki boş zemin görünümünü engellemek amacıyla tercih edilebilir. Kesme halı kullanımları, iş yeri ve ofislerde de tercih edilir. Kullanım kolaylığı sağlaması, kaymaz koleksiyonlar (Lidya serisi gibi) zemin özellikleri ve istenen ölçülerde hazırlanabilmesi sayesinde oldukça pratik olan kesme halılar, görsel olarak da uyum içerisinde olur.

Kesme Halı Neden Kullanılır?

Kesme halılar, “Hazır ve doğrudan ölçülerde hazırlanan modellere göre neden tercih edilir?” sorusuna maruz kalabilir. Buna verilecek ilk cevap ise istenen ölçülere göre direkt kullanıcının istediği şekilde ayarlanabilmesi avantajı sağlaması. Kesme halı kullanımlarının özellikle giderek artması ve fazla tercih edilmesi ise öncelikle ölçü kolaylığı sağlaması. 

Kesme halı kullanımlarının diğer bir sebebi ise eğer iplik yapısı uygunsa kolay yıkanabilmesi. Bunun yanı sıra  kesme tercih edilen ebatlar makineye sığabiliyorsa yıkanabilmesi açısından avantaj yaratır. Halıları makinede yıkamadan önce mutlaka etiketi okunmalıdır. Kesme halı kullanımlarının giderek artması, sadece evlerde değil birçok kapalı alanda tercih edilmesini sağlar. Kesme halılar her dönemde ve her ortamda rahatlıkla tercih edilir. Pratik taşınabilmeleri sayesinde de fazla taşınanlar ya da sık sık halıları toplamak zorunda kalanlar da kolaylıkla kullanabilir

Kesme halı tercihlerinde kaliteden şaşmamak, modaya uygun ve modern tasarıma sahip olan halıları seçmek için Gümüşsuyu kesme halı modellerine bakabilirsiniz. Kesme halı kullanımlarının artması ve daha çok talep görmesiyle birlikte Gümüşsuyu kaliteli halı modelleri arasından da sık sık tercih edilmeye başlandı. Birçok farklı model seçeneğinin yanı sıra, renk ve farklı boyut ebatlarının olması da kullanıcıların daha kolay karar vermesini ve aradıklarını bulmalarını sağlar. 

Bütçenize uygun ve kaliteli kesme halı modellerine siz de Gümüşsuyu web sitelerinden ya da mağazalarından ulaşabilirsiniz. “Hangi halı değil, hangi Gümüşsuyu” sorularına sizin da maruz kalmanızı sağlayacak olan kaliteli ve şahane görünümleriyle ortamın havasını değiştirecek ve modern bir görünümle bütünleşme sağlayacak olan halı modelleri, sizleri bekliyor.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.