Nisan Ayının Dört Dörtlük Kampanyası
Nisan Ayının Dört Dörtlük Kampanyası
Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Minimalist Evlerde Doğru Halı Seçimi Nasıl Olmalıdır

07-02-2024 09:50
Minimalist Evlerde Doğru Halı Seçimi Nasıl Olmalıdır

Dekorasyon; kapıdan duvar, lambadan halıya kadar bir bütünlük olması gereken bir konu. Ancak tümü arasında uyum olduğu sürece başarılı bir dekorasyon elde edilmiş olur. Dekorasyon tercihlerin parça bütün uyumu kadar tercih edilen malzeme ve eşyaların dayanıklılığı ve kalitesi de önemli. Dekorasyonun önemli parçalarından biri de şüphesiz halılar. Halı seçimleri tercih edilirken önce oda boyutuna göre uygun olacak ölçülerde halıların tercih edilmesi gerekir. Yaygın olarak kullanılan evlerden olan minimalist evlerde de tercih edilen halıların evlere uygun olması gerekir. 

Tercih edileceği iç mekâna göre fazla büyük olan ya da fazla küçük olan halılar, ortama oldukça olumsuz bir görünüm katar. Bunu önlemek için odaya, doğru ölçülerde halı seçimi yapılmalı. Minimalist halı dekorasyonu yaparken de bu faktörler göz önünde bulundurulmalı. Minimalist evlerde halı tercih ederken büyük ve dikdörtgen halılar yerine kare, yuvarlak ya da oval modeller odanın şekli ve dizilişine göre tercih edilebilir. Bu sayede hem ortamı boğmamış olur hem çıplak oda görünümünden de kurtarmış olur.

Günümüzde kullanılan halı seçeneklerinde önce modele bakılarak karar veriliyor. Ancak önemli olan önce odanın şekli ve büyüklüğüne uygun olan model ve büyüklükte halıların tercih edilmesi. Minimalist evler, genelde daha az eşyanın olduğu dar alanlar. Bu alanları daha verimli ve ferah bir şekilde göstermek için tercih edilecek halı seçimi de son derece önemli. Tercih edilecek halı öncelikle odanın büyüklüğüne ters düşmemeli. Dolayısıyla göze batmayan ancak kendini de gösteren kaliteli ve minimal tasarımlı halılar tercih edilebilir.

Gümüşsuyu Halıları, bu anlamda kullanıcılara oldukça fazla seçenek sunar. Bunlardan yaygın olarak tercih edilen modeller arasında kenarları çerçeveli, orta kısmı genelde tek renk ya da iki soft renk geçişli halılar. Bu halıların dışında yuvarlak olan ya da elips şeklinde daha oval olan halılar da minimal alanların vazgeçilmezleri olarak tercih edilebilir. 

Minimalist evlerde halı tercihlerinde model ve kalitenin yanı sıra renk seçimi de önemli. Koyu mobilya ve eşyaların ağırlıklı olduğu evlerde yine koyu renk halı tercihi ortamın daha dar ve basık görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden özellikle alan sorunu olan ve daha geniş gösterilmek istenen alanlarda, sade halı seçimi daha önemli. Nude tonlar ya da ara tonlar kullanılarak sade ve sıcak bir geçiş sağlanabilir. 

Minimalist Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halı, iç mekanların ve kapalı alanların kuşkusuz en önemli parçası. Bu yüzden halı seçimi de tercih edildiği mekan ve duruma göre farklı konularda dikkat edilmesi gereken özelliklere sahip olabilir. Minimalist halı seçimi de kendine göre dikkat gerektiren bazı özelliklere sahip. Bunlar göz önüne alınarak tercih edilen halılar hem daha uzun ömürlü olur hem ortamla adeta bütünleşir.  Minimalist halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Halıların uzun ömürlü olması için kullanılan ip seçimi önemli.

  • Yıkanma ve temizlik konularına dikkat ederek halı seçimi yapılmalı. Minimal evlere tercih edilecek olan daha küçük halıların bile kullanımında ve yıkanmasında uygulanması gereken yöntemler farklılık gösterebilir. 

  • Kullanılacak odanın ölçüsü ve kullanılan renk tonlarına uygun olacak halılar tercih edilmeli.

  • Yumuşak dokuya sahip olan ve sertleşme yapmayan halılar uzun ömürlü ve rahat olmaları açısından tercih edilmeli.

  • Dekorasyonun da ciddi bir parçası olduğu için lüks ve şık bir görünüm sunması önemli.

Bu maddeler ışığında tercih edebileceğiniz halı seçenekleri, tercih edildiği ortamın havasını da ciddi şekilde değiştirir. Bu yüzden tercih edilirken, dekora katkıları da göz önünde bulundurulmalı. Bu sayede ferah, şık ve modern bir görünüm elde edilebilir. Siz de kalitesinden yıllarca ödün vermeyecek bu halıları seçerek konforu ve kaliteyi bir arada bulabilirsiniz!

Minimalist halılar; çocuk odaları, oyun odaları gibi dar alanlarda tercih edildiği gibi minimal olarak tasarlanmış daha küçük evlerde de rahatlıkla tercih edilebilir. Bu sayede hem şahane bir görünüm elde edebilir hem uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz halılar tercih edebilirsiniz. 

Halı seçerken kalitesinden emin olduğunuz, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz halıların tercihi; sizler için daha avantajlı olacak. Bu yüzden tercih edilen halıların kullanım talimatlarına uymak da kullanım sürelerinin uzaması ve ilk günkü gibi parlaklıklarını ve kalitelerini sürdürmeleri açısından son derece önemli. Minimalist halı tercih ederken de hem model hem kalite aynı derecede önemli. 

Gümüşsuyu halı modelleri tüm seçenekleri ile kullanıcıların beğenisini alan ve giderek daha fazla tercih edilen başarılı modellere sahip. Başta minimalist halı seçimleri dahil olmak üzere her türlü iç mekan ve kapalı mekanlarınızda kullanabileceğiniz halı modellerini Gümüşsuyu web sitelerinden ya da mağazalarından bakarak tercih edebilirsiniz. 

İç mekan ve kapalı alanlarda tercih edebileceğiniz kaliteli, yumuşak ve modern halı modelleri ile sizlere sunulan seçenekler son derece popüler olarak tercih edilir. Lüks görünüm, modaya uygun seçenekler ve yumuşacık kaliteli dokuları ile sizler ve evleriniz için en kaliteli seçenekleri sunmaya devam ediyor. “Hangi halı değil, hangi Gümüşsuyu” diyerek sizlere halı seçimleriniz için bakabileceğiniz tüm modelleri sunar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.